Natuursteen vloer

Het verraadt zichzelf al, door haar naam. Natuursteen is een natuur product, wat een lang proces heeft doorgemaakt om zich te vormen tot een voor ons bruikbaar product.
Wij kennen in Nederland verschillende soorten steen die te gebruiken zijn voor bijvoorbeeld een vloer, badkamer of tuin.

Neem als voorbeeld marmer, graniet, travertin, leisteen, kwartsiet, granito en kalksteen. Juist doordat het om een natuurlijk product gaat, kunt u er nooit vanuit gaan dat deze stenen identiek aan elkaar zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor twee marmeren waskommen, zullen deze niet op elkaar lijken. En dat is nou net het mooie aan natuursteen. Voor een vloer geldt dit idem dito. Geen tegel is gelijk aan elkaar qua motief. Wat een mooi speels effect heeft en speciale sfeer geeft.

Het heeft een lange levensduur en gaat gemiddeld wel tachtig jaar mee ipv tegels en plavuizen vloer die dat niet hebben, terwijl bijvoorbeeld tapijt gemiddeld zo’n tien jaar meegaat. Natuursteen is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Het is bijna overbodig te zeggen dat de belangrijkste eigenschappen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn, maar toch belangrijk om te vermelden.

Meer informatie over natuursteen vloer

Natuursteen is een prima soort vloerbedekking om te gebruiken voor de vloer. Het materiaal geleid perfect waardoor het zeer geschikt is voor vloerverwarming.
Negen van de tien keer wordt een natuurstenen vloer gelegd in specie, maar het kan ook gelijmd worden. Belangrijk is dat als u de vloer heeft laten leggen dat u er minimaal drie dagen niet op loopt, omdat alles goed moet uitharden zodat u geen verzakkingen krijgt.

Als wij de vloer bij u leggen zorgen wij dat alle resten van cement goed verwijderd worden om een cementsluier te voorkomen. Ondanks dat u na drie dagen weer op de vloer mag lopen en de meubels kunt gaan plaatsen, heeft de vloer nog iets langer nodig om volledig te drogen en is het van belang dat u de vloer alleen reinigt met een vochtige dweil, dus weinig water!

Na het leggen van deze vloer gaan wij de vloer impregneren om deze te beschermen tegen vlekken. Een mooi voordeel van impregneren is dat de kleuren en structuren van de natuursteen vloer verduidelijkt worden.
Om de vloer te reinigen kunt u speciale reinigers aanschaffen maar het mag ook met zuurvrije reinigingsmiddelen zoals groen zeep.

Bent u ook enthousiast geworden over een natuurstenen vloer? Aarzel niet en neem contact met ons op via het vrijblijvende offerte formulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons.Ook voor vloerbedekking aanleggen kunt u een beroep op ons doen!

Onze erkenning bij Bouwplaza: