Kurk vloer leggen

Als u van een natuurlijke vloer houdt, dan is een kurken vloer wellicht iets voor u. Het is door het hele huis te gebruiken en met een goede laklaag zelf in de badkamer.
Het materiaal wordt gewonnen van de kurkeik, deze worden eens per negen jaar gepeld, zodat het eikenhout niet beschadigd en weer een nieuwe schors laag kan laten groeien.

Na de oogst wordt de schors tot korrels vermalen, die vervolgens met hars worden gemengd en dan onder hoge druk worden geperst tot een blok. De kleur van de vloer wordt beïnvloed door de mate van de temperatuur waarmee wordt geperst. Natuurlijk kan een dergelijke vloer tegenwoordig ook worden gekleurd in diverse tinten en door de vloer goed af te lakken of van een goede slijtvaste vinyl toplaag te voorzien wordt deze onderhoudsvrij.  De dikte van deze tegels varieert van 3mm dikte tot 6mm dikte, waardoor het in bijna elk huis gelegd kan worden.

Door de invloed van zonlicht gaat de vloer in de loop der tijd iets oplichten en wordt deze levendiger. Dankzij de grote variatie in kleuren en designs is dit een geweldige vloer, voor een natuurlijk karakter van uw woning. Zit uw idee er niet bij, is het mogelijk om met behulp van stijlvolle sjabloons uw eigen kurk vloer te creëren. Echt iets als u uw persoonlijke twist aan uw vloer wil geven.

Meer informatie over een kurk vloer leggen

Wilt u ook zo’n mooie natuurlijke uitstraling in uw huis en wilt u dan ook dat uw kurk vloer vakkundig gelegd gaat worden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij de Vloer-Concurrent en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Wij hopen u snel als klant te mogen begroeten. Voor nog meer informatie kunt u natuurlijk verder over onze website surfen.

Onze erkenning bij Bouwplaza: